Broccolisalat

Broccoli hører til kål-familien og smager godt.
Grove, mørkegrønne grønsager – som fx broccoli – er rige på A-, C-, E- og visse B-vitaminer og jern.

Den bedste måde at behandle broccoli på er at gøre så lidt som muligt ved den.
Blancheret i buketter beholdes mest muligt af de flygtige vitaminer.

Så…., ovenstående er nemt at efterleve, når man godt kan li’ broccolisalat.

1 broccolihoved (ca. 500 g)
100 g bacon i tern
2 spsk. hakket rødløg
2 dl rosiner
2,5 dl creme fraiche (9%)
1 tsk. balsamico
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
lidt groft salt

Broccoli-hovedet skylles godt i saltvand – deles i små buketter – og overhældes herefter med kogende vand. Efter et kvarters tid hældes broccolien til afdrypning i et dørslag.
Rist baconstykker på panden til de er sprøde.
Creme fraiche blandes med rødløg, rosiner, balsamico, citronsaft, sukker og salt.
Smag til og vend herefter broccolibuketterne og bacon i.

Variation:

  • Tilsæt 1 – 2 dl solsikkekerner
  • Eller tilsæt Azuki-blanding – bestående af spirede grønne ærter, kikærter og azukibønner. (Købes i supermarked i bakker á ca. 200 g). Blandingen skylles og blanceres, inden den tilsættes salaten.

Opskriften ganges med 3-4, hvis der er ca. 10 broccolispisende personer til stede under måltidet !!!.